Ana içeriğe atla

Boşluk Hissi ve Arayışta Olma Hali

 empty


Son zamanlarda çok sık karşılaştığım bir durumdan bahsetmek istiyorum. Kimi dostlar boşlukta hissettiğini, bir şeylerin eksik olduğunu, bir arayışın devam ettiğini dile getirdi. Kendim de bu hissi aradım, yakın zamana kadar ben de bir cevap veremiyordum. Bilgiye güvendim, takip ettim ve beni ulaştırdığı aydınlığa ulaştım. İşim bitti demek büyük gaf olur. Ben de yolumda bir yolcuyum.
Boşluk hissi tanımlaması oldukça zor bir hal. Fakat kendimde bulduğum cevap çok açık; ether yani atom parçacıklarını bir arada tutan aynı zamanda uzak eden akışın arasındaki boşluk. Bu bir element aslında, her insan makronun bir mikrosu olduğuna göre boşluk bizim varoluşumuzdan beri bizimle. Peki tanımlaması neden bu kadar zor derseniz, ruhu tanımlamak ne kadar zorsa boşluğu da tanımlamak o kadar zor diyebilirim. Ruh benim algımda insanın kişiliğidir. Kişilik tanımsız, netleşmemiş, kalıplardan arınmamışsa ruh özgür hissetmez, sıkışmış hisseder ve bir boşluk hissi, akabinde arayış hali kaçınılmaz olur.
Öncelikle 18-35 yaş aralığındaki akranlarıma ardından her yaştan ey-insanlara sesleniyorum; kendinizi iyi tanıyın. Kim olduğunuzu kimlik ve belgeli sıfatlarınızla değil, nelerden hoşlandığınızı, ne yapmayı sevdiğinizi, aynı zamanda neleri sevemediğinizi bilin. Şimdiden kulağımda daha önceden duyduğum cevapların sesleri yankılanıyor sanki; yüzyılımızın beslediği kibirli sahne kişiliği bana 'hadi oradan, ben kendimi çok iyi tanıyorum!' dedi bile. Oysa ki yüz yüze gelsek ve ben "kimsin" diye sorsam, gelecek cevapların %99'unun aşağıdaki şekilde olacağına eminim.

Merhaba, ben Gökçe Kuntay Er. Evliyim, 29 yaşındayım. İzmir doğumluyum. DEÜ İngilizce Turizm İşletmeciliği Mezunuyum. Şuan Nefes Meditasyon Eğitmenliği ve Kişisel Gelişim Koçluğu yapıyorum. Kendi metot kitabımı yazdım; herkes kendine çok iyi baksın, diyorum. Annem sağ ve sağlıklı İzmir'de yaşıyor, babam vefat etti, bir ablam var...

Bir de şu şekilde cevap geldiğini varsayın;

Merhaba, ben Gökçe. Kişisel gelişim üzerine kendi eğitim metodumu yazdım ve yakın zamanda eğitimlerini gerçekleştireceğim. Voleybol oynamayı çok severim. Dostlarımla zaman geçirmeyi özellikle evimde ağırlamayı keyifle yaparım. Hayatın ve akışın farkındayım, akışa güveniyorum ve faydalı olabildiğim yerlerinde durup dinleniyorum.

Özgeçmişiniz dışında bir siz var içerde.
Ben beni her gün arıyorum ve "bugün ne istersin canım?" diye soruyorum. Bunu sormak ve cevaba göre kendimi lazımsa motive etmek, değilse gurur duymak elimde.

Duygularımız ve mantığımız; ID ve süper ego dengeyi arar. Içimizde olan boşluk hissi ve arayış yarattığımız kimi zaman eksik hissettirir, kimi zaman fazla... Her zaman dengede kalın, eksik değil fazla değil, dengede ve merkezinde.
Zira arayış, anlamlar yerini bulduğunda ne aradığını bildiğin ve yolunu çizdiğin bir hal alıyor. Kendinizi bilgiyle besleyin, neyi aradığınızı hatırlayacaksınız.

gke.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Can, Toprak, Hava, Ateş, Su... Elementlerin Farkında Ol! - #herkeskendineçokiyibaksın Motivasyon Notları

Elementler hayatımızın her anında var. Kanımızda toprak mineralleri, ciğerlerimizde hava, midemizde besinleri yakarak enerji aldığımız ateş ve olmazsa olmazımız 4’te 3'ü su yaşamamız için gereken ana elementlerdir. Etrafımızda bulunmaları durumunda yansıma özelliği devreye girer. Toprak kanımızın yenilenmesine ve dinginleşmeye, hava oksijen seviyemizi korumaya ve ateşimizi körüklemeye, ateş bedenimizin ısınmasına dolayısıyla hareket kabiliyetimize, su esnekliğe, sindirim sistemimize ve vücut değerlerini korumaya yardımcı olur.  Doğadaki elementler, insan bedenini oluşturan mineral ve diğer maddeleri de simgeler. Bedenimizin ihtiyacı olan her şey doğada mevcuttur. Ancak doğadan gelirse bünyemiz sağlıklı tepkiler verebilir. Bunun ne demek olduğunu, günümüz dünyasındaki kirlilik ve değişimlerin hiçbir sapma yapmadan direkt olarak bedeniniz, düşünceleriniz, hayatınızla ilgili etkili olduğunu hatırlatmak isterim. Şaman öğretilerinde, Ayurveda, Çin Tıbbı, Tao ve diğer tüm büt

Güneş'i Doğurmak Üzerine (2021 taslaklarından) #herkeskendineçokiyibaksın

  Özlem Tekin'in çok sevdiğim bir parçası var; Dağları Deldim. Pek çok akranım olan kadının bu parçayla güç bulduğuna da adım gibi eminim. Var olsun ne güzel demiş: Dağları deldim tek başıma, çölleri aştım, bir tek ben erleri yendim kız başıma sende yıkılmam. Kulaklarda tınısı dilinizde sözleri olsun :) Uzun zamandır yazmıyordum. Aslında yazıyorum da paylaşmıyordum diyelim. Kendime göre çeşitli sebeplerim vardı. Hakkımda hayırlısını verdiğine bir an şüphe etmediğim Allah yine yanımdaydı. Dağlara çıktım, Erenlere selam verdim, meşk ettim ateş başında, dostlarla bir oldum, yolları aştım... beşeri aşka kavuştum. Beşeri aşkı tatmayan ilahi aşka erişemez diyenlere gönlümü açtım. Dengeli ve merkezinde günlerimin ardından içime ışık olan aşktan meyvemiz oldu. Yine edebiyat yaptım umarım konudan uzaklaşmadım. Özetle; az gittim uz gittim, dere tepe düz gittim, özüme öz kattım, yuvaya döndüm. Şimdi önüme bakarken yalnızca aldığım nefes için şükür ediyor ve bugünü düşünüyorum. Gel

Bütüncül Şifa Notlarından (2) - #herkeskendineçokiyibaksın

Bedenin en değerli varlığın. Zihnin de bu varlığını kullanmana yarayan bilgi kaynağın ve yönetim merkezin. Enerji ise tüm bu varlığını akışkan hale getiren seni canlı kılan ve kalbinin atmasını, organlarının çalışmasını, hücrelerinin yenilenmesini, kıllarının ve tırnaklarının uzamasını... nicelerini sağlayan kaynak. Peki daha değerli dediğin şeyler neresinde hayatının? tamamen bedeninin dışında ve senin zihninde kategorize ettiğin kadar değerli. Koçlukta "Değerler Çalışması" başlığında bir çalışma uygulanır. Kişinin hayatta değer verdiği sağlık, aile, dostluk, para, kariyer ve benzeri konulardan yakında dönemde ilk 3 sırada olanlar belirlenir. Sağlık değeri çoğunlukla hepimizin anda ve gelecekte sahip olmak istediği fakat çalışma uygulanana kadar ilk sorulduğunda aklımıza gelmeyenlerden biri. Sağlık bir değerdir. Peki aile, dostluk, para, kariyer gibi konularda ne yapılması gerektiğine dair bireysel çözümlerimiz varken sağlık konusunda bu kadar istekliyken neden bir bil